info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

ROPARUN SCHENKT MARIKENHUIS 50.000 EURO

07-10 2014 – Het Marikenhuis heeft van Stichting Roparun een subsidie gekregen van € 50.000,00 voor de inrichting van het pand aan de Slotemaker de Bruineweg in Nijmegen.

Vrijdag 3 oktober werd de cheque overhandigd aan Arnoud Schoffelmeer, voorzitter van de stichting Vrienden van Marikenhuis,tijdens de jaarlijkse Doelenavond van Roparun in de Laurenskerk in Rotterdam. De feestelijke bijeenkomst werd gepresenteerd door Anita Witzier. De donatie komt precies op het goede moment: de plannen voor de renovatie van het pand aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen zijn klaar en nu kan begonnen worden met de werkzaamheden. Doel is om eind van dit jaar de deuren te openen. Dan moet er een sfeervolle ontmoetingsplek klaar zijn waar (ex-) patiënten en hun naasten welkom zijn voor een luisterend oor, informatievoorziening, lotgenotencontact en activiteiten.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om geld op te halen voor onder anderen mensen met kanker. De Roparun vindt plaats tijdens het Pinksterweekend met de finish op de Coolsingel in Rotterdam.  Erg actief in het binnenhalen van sponsorgelden voor goede doelen is Radboud Running Nijmegen, team 22 van de Roparun. Mede dankzij de inspanningen van Running Nijmegen kreeg het Marikenhuis deze royale beloning!

De bijdrage van Roparun zal worden gebruikt voor de inrichting van het inloophuis. Hiervoor is een ontwerp gemaakt dat nu kan worden gerealiseerd. De komende maanden wordt het pand aangepakt en geschikt gemaakt om mensen te ontvangen. Op de foto ontvangt Arnoud Schoffelmeer, voorzitter van de stichting Vrienden van Marikenhuis, de cheque van 50.000 euro.

Lees de Gelderlander over dit onderwerp