info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

ACTIE VAN BOEREN VOOR HET MARIKENHUIS GROOT SUCCES

Met als thema Geen Vierdaagse, wel het vierdaagsegevoel  trokken afgelopen dinsdag de boeren uit het Rijk van Nijmegen door de Nijmeegse binnenstad om gladiolen en vierdaagseboeken te verkopen voor het Marikenhuis. Om 11 uur werden de boeren en onze vrijwilligers op het stadhuis ontvangen door burgemeester Bruls en daarna trokken ze met karren door het centrum van Nijmegen om gladiolen te verkopen.

ER STARTEN WEER DIVERSE LOTGENOTENGROEPEN

Er starten weer bijeenkomsten voor diverse lotgenotengroepen in het  Marikenhuis 
Meld u aan voor een nieuwe groep.

Ontmoet lotgenoten die in aanraking zijn (geweest) met kanker om met elkaar uit te wisselen wat je bezighoudt.

NIEUW IN ONS AANBOD

Healing Touch en Yoga

Op de donderdagochtend verzorgt Ruzica Simic 'Kennismaking met Yoga', en op de maandagmiddag kunt u kennismaken met Healing Touch door Anke Harmsen.  Yoga op de donderdagochtend van 9.00-10.00 uur, Healing Touch op maandagmiddag van 13.00-14.15 en van 14.30-15.45 uur.  Op afspraak.

18 juni - NIJMEEGSE ONDERNEMERS HALEN € 55.250 OP VOOR HET MARIKENHUIS

Lock-up in het Marikenhuis

Op 18 juni deden zeven ondernemers uit Nijmegen en omgeving mee aan een Social Lock-up, een actie ten bate van het Marikenhuis. Om 10 uur werden ze opgesloten in het Marikenhuis en 6 uur later, slechts onderbroken voor een korte lunch, werden ze bevrijd door burgemeester Hubert Bruls. De tijd als ‘gevangene’ werd gebruikt om ieders netwerk te bewerken met als doel geld in te zamelen voor het Marikenhuis. De ondernemers hoopten € 35.000 binnen te halen, het werden er meer dan € 55.000.

U KUNT WEER GEWOON BIJ ONS BINNENLOPEN...

SINDS 1 JUNI IS HET MARIKENHUIS WEER GEOPEND VOOR INLOOP ZONDER AFSPRAAK!
Vanaf die datum zitten onze gastvrouwen en gastheren weer voor u klaar voor een goed gesprek, een luisterend oor of gewoon voor een kop koffie of thee.  

KOM EVELIEN AANMOEDIGEN of FIETS MEE

Maandag 28 juni 11.00-12.00 uur, Evelien van der Werff in het Marikenhuis

Evelien van der Werff (57) fietst in zes weken 2000 kilometer door Nederland met als doel geld in te zamelen voor de IPSO inloophuizen. Ze wil met haar fietstocht meer bekendheid creëren voor deze centra voor psychosociale ondersteuning. Evelien, die tweemaal borstkanker overleefde, stopt onderweg ook bij de Gelderse inloophuizen. Op maandag 28 juni, van 11.00-12.00 uur is ze in het Marikenhuis.

5x5x5 CHALLENGE: € 750,-- VOOR MARIKENHUIS

Voorafgaand aan de Lock-up op 18 juni  organiseerden studenten van de HAN  een 5x5x5 challenge voor het Marikenhuis. De challenge bestond uit 5 kilometer hardlopen of wandelen, 5 euro doneren aan het Marikenhuis en ten slotte 5 vrienden taggen op social media om hen uit te dagen ook mee te doen aan deze challenge.

NFtK ZET op 18 JUNI VERDUBBELAAR IN

Het Nationaal Fonds tegen Kanker (NFtK) wil het Marikenhuis graag ondersteunen bij de lock-up op 18 juni a.s. en zet de de verdubbelaar in! Het NFtK heeft toegezegd de binnenkomende donaties te verdubbelen tot een maximum van €10.000,- Dus de eerste 10.000 euro die worden binnengehaald leveren op die manier al € 20.000,- op.

Juni 2021 | NIEUWE GROEP VRIJWILLIGERS

Onlangs kreeg het Marikenhuis er weer een aantal getrainde vrijwilligers bij. Zij volgden met succes een meerdaagse training, die werd afgesloten met een certificaatuitreiking door stichtingsvoorzitter Yvon ten Brummelhuis. De training werd verzorgd door  Ellen Geschiere, Marjo Heuts en Yvon ten Brummelhuis.