info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

Marikenhuis ontvangt 2500 euro van Oranje Fonds

Juni 2016 - Het Marikenhuis ontvangt van het Oranje Fonds een financiële bijdrage van 2500 euro. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een (elektrische) piano en een Bluepoint Steelharp. Hiermee kan het Marikenhuis uitbreiding geven aan haar muzikale activiteiten.

Het Marikenhuis biedt kinderen, jongeren, (jong) volwassenen en ouderen allerlei activiteiten aan, waaronder ook het ‘samen muziek maken’. Immers, zo is uit onderzoek gebleken, muziek speelt een belangrijke rol in het fysieke en psychische welzijn van iemand die is geraakt door kanker. Bij de basisinstrumenten deed zich het gemis voelen van zowel een piano als een Bluepoint Steelharp. De steelharp is een bijzonder instrument met een rustgevende, meditatieve klank die bespeler en luisteraar meteen in een sfeer van ontspanning brengt. Het bespelen van de BluePoint is verrassend eenvoudig, ook voor mensen zonder muzikale kennis of achtergrond, en is daarmee uitstekend geschikt voor de doelgroep van het Marikenhuis, die veel ‘muzikale leken’ kent.

Dankzij de financiële bijdrage van het Oranje Fonds beschikt het Marikenhuis binnenkort over zowel een elektrische piano als een Bluepoint Steelharp.

 

Over het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 27,4 miljoen euro initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto, en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem- Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.