024 3031 522
Your Cart

ACTUEEL

KONINKLIJK ONDERSCHEIDING VOOR PROFESSOR CARLA VAN HERPEN

Op 4 februari 2023, Wereldkankerdag, werd professor dr. Carla van Herpen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van Burgermeester Bruls van Nijmegen. 

Professor Van Herpen is hoogleraar zeldzame kankers aan de Radboud Universiteit. Zij is de eerste hoogleraar in Nederland op dat gebied. Ze heeft meer dan 220 wetenschappelijke artikelen op haar naam staan, vele lezingen verzorgd en een veertiental promovendi begeleid.
In 2016 heeft zij, samen met een aantal patiënten, een patiëntenvereniging opgericht voor mensen met speekselklierkanker. 

Professor Van Herpen is in haar vakgebied een autoriteit. Daarnaast wordt zij, veelal door ex-patiënten en hun familie, omschreven als iemand die warm en zeer meelevend is, ze geeft veel aandacht aan haar patiënten en staat letterlijk 24-uur per dag klaar voor hen. Ze is betrokken, een zeer kundig en bevlogen oncoloog.

Het bestuur en de vrijwilligers van het Marikenhuis feliciteren professor van Herpen met haar onderscheiding en danken haar voor de samenwerking en voor het vele werk wat zij, ook op het gebied van psychosociale ondersteuning aan kankerpatiënten, verricht heeft.