info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

GESPREKSHULP BIJ KANKER

Gratis app: gesprekshulp bij kanker

Op de website van kanker.nl vind je informatie over de gratis app 'Gesprekshulp bij kanker'. Met deze app kunnen mensen met kanker en hun naasten gesprekken met hun arts en andere zorgverleners voorbereiden, opnemen en naluisteren. Zo kun je alle vragen die je wil stellen op een rij zetten, en na afloop de antwoorden nog eens rustig beluisteren. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke informatie hebt gemist. 

TER AANVULLLING OP DIT BERICHT:  Marikenhuis kent een spreekuur Voorbereiding op een medisch gesprek, elke donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur

Hoe vaak gebeurt het niet dat je na het gesprek met huisarts of specialist je afvraagt wat er nu precies is besproken en afgesproken? Maar dan sta je al weer buiten…  Dat is een gemiste kans, want het is belangrijk om de conclusies van het consult goed te begrijpen en in je op te nemen. Bij zo’n gesprek gaat het immers over kanker en dan is een goed begrip van wat je te wachten staat erg belangrijk.

Er zijn manieren om goed voorbereid zo’n gesprek in te gaan. Het Marikenhuis heeft een spreekuur om patiënten voor te bereiden op een medisch gesprek vóór of tijdens uw behandeling voor kanker. Als u interesse hebt om dit spreekuur te bezoeken, kan dat wekelijks op de donderdagmiddag, tussen 13.00 en 16.00 uur, in het Marikenhuis. Gesprekken duren maximaal een tot anderhalf uur. U kunt dit spreekuur uiteraard met partner of andere naaste bezoeken. Het spreekuur wordt  verzorgd door vrijwilligers van het Marikenhuis, oud-artsen met spreekuurervaring.

  • Direct aanmelden voor dit spreekuur doet u HIER.  

U kunt HIER de flyer downloaden om uit te printen