024 3031 522
Your Cart

ACTUEEL

EEN LICHTJE OPSTEKEN VOOR WIE GERAAKT IS DOOR KANKER

Tijdens de dagen rondom kerst wordt in de binnenstad de Nijmeegse Winterweken georganiseerd. Een vast onderdeel daarvan is de lichtjesoptocht, dit jaar op donderdag 29 december. Een korte tocht voor iedereen die een kaarsje wil opsteken voor een ander. Met lampionnen lopen we door de binnenstad langs de prachtige lichtsculpturen die daar opgesteld staan.

De lichtjesoptocht is voor iedereen, van jong tot oud, die een kaarsje wil branden voor een ander. Als je wilt herdenken, gedenken, bedanken of herinneren. Als je stil wilt staan bij iemand van wie je houd of wilt denken aan een dierbare. Als je een lichtje wilt laten branden in het donker, als je elkaar wilt steunen.

Dit jaar werkt de organisatie samen met het Marikenhuis. December kan een moeilijke maand zijn. Ziekte, verlies of verdriet om kanker kunnen zwaar wegen. Loop mee voor jezelf of voor een ander. Als je geraakt bent door kanker kan een klein lichtje veel warmte geven.

Lampionnen voor de wandeling kunnen op donderdag 29 december vanaf 14.00 uur gekocht worden in de Stevenskerk. Daar is een speciale versiertafel voor kinderen die een lampion willen versieren. Van alle lampionnen die verkocht worden, wordt de opbrengst gedoneerd aan het Marikenhuis. De lampionnen kosten € 3.50 (pinnen). De opbrengst komt ten goede aan het Marikenhuis.

We lopen de route in 2 groepen, vanaf 17.15 en vanaf 18.30. De route is ongeveer 2 kilometer lang. We vertrekken vanaf de Stevenskerk, komen langs het labyrint, gaan een stukje door het Kronenburgerpark en eindigen bij Holt op de Ganzenheuvel. Daar krijgen we een lekkere, warme chocolademelk. Voor de kleinsten onder ons loopt de winterfee mee. De route is rolstoel toegankelijk, er is wel wat hoogte verschil.

Als je je aanmeldt weten we ongeveer hoeveel chocolademelk we moeten bereiden. Aanmelden kan (kosteloos) op de website van de Nijmeegse Winterweken.

lichtje