info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

13 februari | DOCUMENTAIRE HELLA DE JONGE | GRATIS

Donderdag 13 februari | Theaterzaal HAN | Documentaire 'De slag om het vrouwenhart' van Hella de Jonge | Gratis voor gasten en vrijwilligers van het Marikenhuis (en voor medewerkers Radboudumc).

De documentaire gaat  over het feit dat vrouwen vaak niet serieus genomen worden door artsen. Hella werd niet serieus genomen door een specialist. Kitty van Mil is ongeneeslijk ziek, omdat haar huisarts structureel een mammografie weigerde. Hij is berispt door het Medisch Tuchtcollege. In de documentaire komen vrouwen aan het woord die hartproblemen hebben die niet tijdig gediagnosticeerd zijn. Hartproblemen kunnen ook een laat effect zijn van een vroegere behandeling voor bijv. borstkanker. Aan het woord komen o.a. cardiologe prof. Angela Maas, oncoloog prof Carla van Herpen en Kitty van Mil zelf. Zij heeft intussen ook hartschade als het gevolg van meer dan 100 kuren. Ook zijn er fragmenten uit haar solo cabaretvoorstelling te zien. Na afloop van de documentaire worden Hella en Kitty geïnterviewd door Freek de Jonge.

Datum: donderdag 13 februari, Aanvang 19.30 uur
Lokatie:  HAN, Hogeschool van Arnhem Nijmegen, Kapittelweg 33, Nijmegen - Zaal C152 of A005 

Aanmelden viacampustheater@han.nl   C152 of A005, HAN, Kapittelweg 33, Nijmegen.  Gratis parkeren onder de HAN. Vermeld bij uw aanmelding  svp: 'Via Marikenhuis'

Meer info over de documentaire: https://freekdejonge.nl/hella/oeuvre/de-slag-om-het-vrouwenhart/