024 3031 522
Your Cart

ACTUEEL

KENNISMAKEN MET CHINENG QIGONG

Chineng Qigong is een Chinese meditatieve bewegingsvorm, met eenvoudige, zachte bewegingen door iedereen tot op hoge leeftijd te doen. Het grootste effect komt van ‘de aandacht’. “Dat wat je aandacht geeft, groeit!” is het motto. Lichamelijke bewegingen ondersteunen deze focus.

woensdag 22 maart 13.00 - 14.00 in het Marikenhuis

Wij vragen een eigen bijdrage van € 2.50.
Aangeraden: gemakkelijk zittende kleding, platte schoenen of dikke sokken.
Aanmelden: stuur een email naar lichaamsgericht@marikenhuis.nl

Chineng qigong
Chineng Qigong is ’n medische vorm van Qigong, waarbij ‘heel worden’ het belangrijkste doel is.
Het zogenaamde ‘zelf genezende vermogen’ wat ieder mens in zich draagt wordt geactiveerd, meridianen openen zich, chi (=energie) gaat beter stromen. De effecten zijn voelbaar op lichamelijk, mentaal en emotioneel gebied. Je kan je letterlijk weer ‘heel’ of ‘een’ voelen.

Meestal staan we bij het uitoefenen van Chineng, maar heel veel oefeningen kunnen indien gewenst ook zittend gedaan worden. Het zijn veelal vaststaande oefeningen, bedacht door Dr Pang Ming. Hij is een Chinese arts die zich bekwaamd heeft in zowel Chinese als westerse geneeskunde. Dr Pang Ming heeft zijn hele leven allerlei vormen van Qigong beoefend en de meest effectieve onderdelen samengevoegd.

Door het beoefenen van Chineng Qigong geef je jezelf de kans om in beweging te komen en aan je welzijn te werken. Je kan op een dieper niveau gaan voelen, en nee, dat is niet altijd leuk, in eerste instantie. Maar in tweede of derde instantie, kun je jezelf, of delen van jezelf (terug)vinden.

Heleen KesselsDe workshop wordt gegeven door Heleen Kessels. Zij is al 3,5 jaar bezig met Chineng Qigong, en al 40 jaar actief in ‘welzijn’ in de brede zin van het woord: Maatschappelijk werk-opleiding, en sindsdien vele vormen van lichaamswerk, therapie, energiewerk (healing), dans en sport gedaan. Ze werk in het Radboud UMC als acteur/trainer in de communcatietrainingen voor geneeskunde-studenten, en geeft Chineng Qigong les.