info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

23 sept | YVON ten BRUMMELHUIS KRIJGT COMPASSIEPLUIM 2017 UIT HANDEN VAN BURG. BRULS

Onder grote belangstelling werd ​op zaterdag 23 september ​de allereerste Compassiepluim uitgereikt Yvon ten Brummelhuis​, voorzitter en vrijwilliger van het Marikenhuis. ​Ze kreeg de pluim uit handen van Burgemeester Bruls van Nijmegen!  De prijs is een beloning 'voor iemand of iets die of dat harten verwarmt, mensen verbindt en welzijn bevordert'. De pluim werd uitgereikt tijdens de Compassie publieksdag waarop Nijmeegse initiatieven, die met compassie en vrede in hun hart hun werk doen en die zich verbonden voelen met ‘Nijmegen Stad van Compassie’, zich aan de stad presenteerden! 

​ ​Ook het Marikenhuis presenteerde zich tijdens die bijeenkomst, die plaats vond op het terrein en in de kerk op Opaalstraat 4 in Nijmegen. 

Uit het juryrapport: 

Yvon ten Brummelhuis is meer dan een voorzitter het Marikenhuis, een ontmoetingsplek voor mensen die geconfronteerd worden of zijn met kanker,  Ze is de drijvende kracht in zowel besturende als uitvoerende zin.Yvon is de verbindende factor en weet op een haar kenmerkende wijze mensen te verbinden en welzijn te bevorderen. In uitvoerende zin heeft ze tijdens de Vierdaagsefeesten een unieke prestatie geleverd. Het Marikenhuis was in die week het goede doel van de Vierdaagsefeesten. Met Yvon als drijvende kracht zijn allerlei acties op touw gezet om de naamsbekendheid van het Marikenhuis te vergroten en - niet onbelangrijk - om geld in te zamelen voor deze vrijwilligersorganisatie die volledig drijft op donaties en sponsorgelden en fondswerving. 

Een praktisch voorbeeld: als bestuurder van het Marikenhuis presteerde Yvon het om met haar collectebus dagelijks tussen de 500 en 1000 euro in te zamelen voor het goede doel, de mens geraakt door kanker. Het Marikenhuis kan met deze gelden weer een aantal mooie initiatieven ontplooien voor haar doelgroep: iedereen die te maken heeft (of heeft gehad) met kanker: patiënten, naasten, familie, vrienden & bekenden, kinderen. 

Redenen genoeg  om Yvon ten Brummelhuis de alleerste Nijmeegse compassiepluim toe te kennen!