024 3031 522
Your Cart

Agenda

ONDERSTEUNING BIJ HET MEDISCH GESPREK

Donderdag 30 maart  |  13.00 - 14.00  |  14.00 - 15.00 uur  |  15.00-16.00 uur  |  Eigen bijdrage € 2,50

Wekelijks spreekuur ter voorbereiding op een medisch gesprek met een medisch specialist of oncologische verpleegkundige. Op donderdag 30 maart wordt het spreekuur verzorgd door Joep Baars, oud arts.

Direct aanmelden voor dit spreekuur doet u HIER.

TOELICHTING
Hoe vaak gebeurt het niet dat je na het gesprek met huisarts of specialist je afvraagt wat er nu precies is besproken en afgesproken? Maar dan sta je al weer buiten…  Dat is een gemiste kans, want het is belangrijk om de conclusies van het consult goed te begrijpen en in je op te nemen. Bij zo’n gesprek gaat het immers over kanker en dan is een goed begrip van wat je te wachten staat erg belangrijk.

Er zijn manieren om goed voorbereid zo’n gesprek in te gaan. En daar wil het Marikenhuis u bij helpen.
Het Marikenhuis heeft een spreekuur om patiënten voor te bereiden op een medisch gesprek vóór of tijdens uw behandeling voor kanker. Dat kan zijn een gesprek waarin door de oncoloog de diagnose wordt meegedeeld of de uitslag van een belangrijk medisch onderzoek wordt besproken. Maar u kunt dit spreekuur ook tijdens uw behandeling gebruiken om u (en uw naaste) goed voor te bereiden op een gesprek met specialist, huisarts of oncologisch verpleegkundige.  

Het gaat bij dit Marikenhuis-spreekuur om praktische tips: oefenen in het stellen van de goede vragen en uitleg over medische termen. Wij geven geen behandeladviezen maar willen u helpen om de regie te bewaren bij vaak grote emoties. Het spreekuur wordt  verzorgd door vrijwilligers van het Marikenhuis, oud-artsen met spreekuurervaring.

Als u interesse hebt om dit spreekuur te bezoeken, kan dat wekelijks op de donderdagmiddag, tussen 13.00 en 16.00 uur, in het Marikenhuis. Gesprekken duren maximaal anderhalf uur. 

U kunt dit spreekuur uiteraard met partner of andere naaste bezoeken.

Aanmelden voor dit spreekuur: KLIK HIER.

PS - Wij zijn erg benieuwd of het voorbereidend gesprek u heeft geholpen bij uw gesprek met de specialist of oncologische verpleegkundige. In ons spreekuur kunt u aangeven of wij u na uw gesprek met de specialist/verpleegkundige per mail mogen benaderen voor het beantwoorden van een paar vragen over uw bezoek.

U kunt HIER de flyer met informatie over het spreekuur in het Marikenhuis downloaden om uit te printen