info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

4 febr | DRUK BEZOCHTE WERELDKANKERDAG IN HET MARIKENHUIS

'Geanimeerd, inspirerend, interessant en gezellig druk'. Zo kun je in het kort de start van de actie 'Mariken loop(t) voor het Marikenhuis'  omschrijven.  

Bewegen, juist ook bij kanker!

In samenwerking met Radboudumc en het Radboudsportcentrum opende het Marikenhuis op 4 februari zijn deuren voor een heel speciaal programma in het kader van Wereldkankerdag.
Centraal thema: Het belang van een goede leefstijl bij kanker. In aanloop naar de actie 'Marikenloop voor het Marikenhuis' kwam  met name het belang van bewegen bij de behandeling van kanker aan bod. Van 13.30 uur tot 's middags 16.00 uur was iedereen welkom aan de Slotemaker de Bruïneweg en was er extra aandacht voor de fysieke status van de gasten m.b.v. bio-impedantiemetingen, uitgevoerd en uitgelegd door docenten van het Radboud Sportcentrum.

Ellen van Jaarsveld (Radboudumc) verzorgde een lezing over het belang van een goede leefstijl bij kanker: 'Bewegen, juist ook bij kanker!' Zij ging niet alleen in op het belang van bewegen bij kanker, maar gaf ook concrete voorbeelden hoe je het kunt aanpakken als je meer wilt gaan bewegen : 'Hoe stel je jezelf een doel en hoe bereik je dit?'

Anne-Marie Kirch en Frency Thijs van het Radboud Sportcentrum namen metingen af en gaven individuele feedback over Body Mass Index, Heup-Middel Ratio en de ideale verhoudingtussenspiermassa en vetgehalte. Ook gaven ze adviezen om te komen tot een gezonde lichaamssamenstelling, dat is immers meer meer dan alleen het gewicht. 

Els Poels gaf een toelichting op het programma tot 27 mei 2018, de dag van de Marikenloop, Joan Merx (Marikenloop) gaf aan hoe het Marikenhuis te steunen als je meeloopt, Marc Kroes van My HealthClub gaf toelichting op een prachtig initiatief van zijn fitnesscentrum en Ruud van Domburg introduceerde het begrip 'Glazen Marikenhuis'.

  • Benieuwd naar de foto's? KLIK HIER
  • Meer informatie over Marikenhuis als goede doel van de Marikenloop vindt u hier. 
  • HIER  vindt u het volledige Marikenhuisprogramma op weg naar de Marikenloop.