info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

SYMPOSIUM '(HARD) LOPEN VOOR VROUWEN MET BORSTKANKER'

22 oktober, 18.15 - 21.30 uur | Locatie: Nijmegen Atletiek aan de Heemraadstraat in Nijmegen.

Op het moment dat je de diagnose borstkanker krijgt, kom je in een achtbaan terecht van onderzoeken, bestralingen, chemokuren en ziekenhuisopnames. Dit pleegt niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal een aanslag op je conditie en uithoudingsvermogen. En dat terwijl een goede conditie nu belangrijker is dan ooit. Lichamelijk om de verschillende behandelingen zo goed mogelijk te doorstaan. Mentaal om alles even van je af te kunnen zetten.

Tot voor kort was het advies bij kanker dat je rustig aan moest doen, zowel tijdens als na het behandeltraject. Nu moedigen medici bewegen juist aan. Het wordt steeds duidelijker uit ervaring én onderzoek dat bewegen de kwaliteit van leven van oncologiepatiënten kan verbeteren. Daarnaast zorgt fysieke inspanning voor mentale ontspanning. Je leert je lichaam weer stap voor stap te vertrouwen en hopelijk weer van je lijf te houden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het kan best eng zijn om (weer) te gaan lopen. Kan je dat favoriete rondje blijven lopen? Is wandelen niet beter dan hardlopen? En wat te doen als je moe bent? En is bewegen goed bij lymfe oedeem?

Tijdens het symposium “(Hard)lopen voor vrouwen met borstkanker” op 22 oktober 2018 wordt er ingegaan op deze vragen. Prashant Komdeur, sportarts van SMC Papendal, Harold Fliervoet, verpleegkundig specialist oncologie CWZ, Dominique Schretlen, fysiotherapeut in de oncologie van MMfysio zullen hun kennis delen.

Barbara Kerkhof vertelt over het belang van sporten tijdens haar behandelperiode en hardlopende (ex) kankerpatiënten komen hun ervaringen delen. Tussendoor zullen Miranda Boonstra en Alida Leeuwe van RCVRY RUN een korte (hard)looptraining geven.

Ook interessant als je helemaal niet van hardlopen houdt.

Locatie: Nijmegen Atletiek, Heemraadstraat 3 Nijmegen. Inloop vanaf 18:15, programma start om 18:30. Entree is 5 euro, thee en koffie zijn inbegrepen. Aanmelden via info@rcvryrun.nl

Het volledige programma vind je HIER