info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

STUDENTEN ONDER INDRUK VAN MARIKENHUIS

Op woensdag 6 en donderdag 7 september waren vier groepen tweedejaars studenten (Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen) voor een studiebijeenkomst op bezoek in het Marikenhuis,   

Ze kregen inzicht in de rol van het Marikenhuis voor iedereen die te maken krijgt met kanker, als patiënt of als naaste. Ze bekeken een film over gasten en vrijwilligers van het Marikenhuis, kregen informatie over het soort bezoekers en kregen ze antwoord op de vraag wat een gastvrouw of gastheer nu eigenlijk doet in het inloophuis. En welke andere mogelijkheden het Marikenhuis biedt aan psychosociale en expressieve uitingen op het gebied van muziek, zang en theater. Ze hoorden over voedingsworkshops en over lichamelijke en creatieve activiteiten voor alle leeftijdsgroepen, van kinderen en jongeren tot (jong) volwassenen en ouderen. Maar ook gingen ze zelf aan de slag en bogen zich in groepjes over de vraag wat ze van deze ontwikkelingen vinden en hoe zij  rol de rol van de medische wereld in deze ontwikkeling zien.                                             

Ervaringsdeskundige Bianca en Frits vertelden vervolgens over hoe het is om geconfronteerd te worden met kanker en hiermee te leven in een traject van behandelingen, ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Er was volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van eigen indrukken. Het was een zeer geanimeerde bijeenkomst, waarbij de in totaal meer dan 120 studenten onder de indruk waren van de mogelijkheden van een inloophuis, en het Marikenhuis in het bijzonder. 

Het Marikenhuis heeft er waarschijnlijk weer een aantal ambassadeurs bij....