info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

15 nov | STUDENTEN HAN OP BEZOEK IN HET MARIKENHUIS

Op  11 en 15 november waren een aantal groepen studenten van de HAN, Hogeschool voor Nijmegen en Arnhem,  voor een studiebijeenkomst op bezoek in het Marikenhuis. Ze studeren verpleegkunde of pedagogiek en ze volgen de minor Het kwetsbare kind of de minor Oncologie. Sommigen zijn al werkzaam in ziekenhuis of in de zorg, anderen zijn nog 'gewoon' student. Opvallend was dat de studenten uit alle delen van het land afkomstig zijn. 

Ze kregen inzicht in de rol van inloophuizen, het Marikenhuis in het bijzonder, voor iedereen die te maken krijgt met kanker, als patiënt of als naaste. Ze bekeken een film over het Marikenhuis, kregen informatie over het soort bezoekers en kregen antwoord op de vraag wat een gastvrouw of gastheer nu eigenlijk doet in het inloophuis. 

Vrijwilliger en ervaringsdeskundige Bianca vertelde hoe het is om van kinds af aan geconfronteerd te zijn met kanker en hiermee te leven in een traject van behandelingen, ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Er was telkens volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van eigen indrukken. Het waren zeer geanimeerde bijeenkomsten, waarbij de studenten onder de indruk waren van de mogelijkheden van een inloophuis, en het Marikenhuis in het bijzonder. En welke mogelijkheden het Marikenhuis biedt aan psychosociale en expressieve uitingen op het gebied van muziek, zang en theater. Ze hoorden over voedingsworkshops en over lichamelijke en creatieve activiteiten voor alle leeftijdsgroepen, van kinderen en jongeren tot (jong) volwassenen en ouderen. Maar ook gingen ze zelf aan de slag en bogen zich over de vraag wat ze van deze ontwikkelingen vinden en wat er zo leerzaam is aan een dag als deze. 

Het Marikenhuis heeft er waarschijnlijk weer een aantal ambassadeurs bij....