info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

FOTOTENTOONSTELLING 'Hallo ik ben nog niet dood'

Te zien in het Marikenhuis tot eind december 2018

Het leven gaat door, ook als je kanker hebt. Dit laten Monique Mulders en Jikke Göbel zien in hun boek en fototentoonstelling 'Hallo, ik ben  nog niet dood!'. Het was volle bak bij de boekpresentatie en de opening van de expositie, op zondag 4 november. .

Zie ook reportage Omroep Gelderland: Kanker heeft mij ook veel gebracht! 

OVER MONIQUEn

Van de ene op de andere dag werd ze patiënt, diagnose borstkanker. Maar gelukkig met de mededeling 'Je zit aan de goede kant van de streep'. Dit gaf haar de kracht en de rust om de schouders eronder te zetten en het behandeltraject van een jaar aan te gaan. Ze vroeg vriendin en fotografe Jikke om dit proces op beeld vast te leggen.

Het werd een intens, maar ook mooi jaar. Een jaar waarin Monique haar ziekte de baas werd, waarin vriendschappen en familiebanden intensiever werden en waarin het leven vooral ook doorging. Een jaar dat ieder die erbij betrokken was, op zijn eigen manier heeft beleefd.

De fotoserie en verschillende belevingen zijn gebundeld in een boek en tentoonstelling. Waarin Monique wil laten zien dat een leven met kanker, hoe heftig soms ook, niet altijd zo zwaar is als mensen denken. En dat je naast patiënt ook gewoon jezelf bent.

Monique is  geboren in Appeltern (1971). Na het volgen van de studies gezondheidswetenschappen en rechten aan de Universiteit van Maastricht heeft ze gewerkt voor verschillende adviesorganisaties en bij de Universiteit Utrecht. Ze woont in De Steeg en is werkzaam als adviseur bij Pluryn.

OVER JIKKE

Jikke Göbel is fotograaf en vormgever (43 jaar) en heeft aan de Kunstacademie Grafische Vormgeving (HKA) en Fotografie (HKU) gestudeerd. Sinds 2001 werkt zij als freelance fotograaf in opdracht van bedrijven en particulieren. Haar kracht ligt in het maken van sfeerreportages op locatie, portretten en evenementen. Daarbij fotografeert zij  al 17 jaar uitvaarten. Begonnen als een van de eerste afscheidsfotografen van Nederland. Ook maakt zij  herinnerings- en levensboeken. Ze maakt graag vrij werk zoals met een project als deze waarbij ze een mooie boodschap uit wil dragen.

De tentoonstelling 'Hallo, ik ben nog niet dood! loopt tot en met 31 december 2018 en is te zien tijdens de openingstijden van het Marikenhuis. 

Interesse in het boek? Neem dan contact op met Jikke Göbel via jikke@jikke.com. Meer informatie: / facebook: Hallo, ik ben nog niet dood!