info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

EXPOSITIE IN MARIKENHUIS

September-november |  Expositie met schilderijen van Gerard en Toos Kemers 

Op zaterdag 9 september was de opening van de expositie met werken van Gerard en Toos Kemers, resp. 74 en 72 jaar oud. De schilderijen zullen tot eind november te zien zijn in het Marikenhuis.

Toelichting
Meer dan 20 jaar geleden kreeg Gerard het bericht dat hij prostaatkanker had en het beste geopereerd kon worden. "Dat is gebeurd, maar het is niet helemaal goed gegaan. Ik was er blijkbaar toch te laat bij. De prognose na de operatie was drie tot vijf jaar. Inmiddels zijn we 21 jaar verder. Toen, in 1996, was het moeilijk om betrouwbare informatie te krijgen", aldus Gerard. "Ik was destijds een vijftiger en prostaatkanker was eigenlijk iets voor oudere mannen, niet voor veertigers en vijftigers zoal ik. Intussen is op het gebied van voorlichting en vooral behandeling veel verbeterd!"

Omdat Gerard en Toos elkaar al van kinds af aan kennen en samen ouder zijn geworden zeiden ze tegen elkaar: "We gaan ertegen aan en maken er het beste van". De doktoren waren steeds verbaasd zo positief als het proces bij Gerard verliep... Nu zijn er uitzaaiingen in de botten met de nodige problemen. "Dat raakt ons beiden diep, zowel geestelijk en lichamelijk, dat kunt u zich wel voorstellen", aldus Toos. 

Over de schilderijen:  Enige jaren geleden kwamen ze bij toeval Dagmar Linz tegen, die vertelde dat ze therapeutische schilderlessen geeft. Dat sprak hen beiden aan. "Zij heeft ons gestimuleerd met diverse vormen, zoals schilderen, linosnede en boetseren. Dat geldt ook voor anderen in de groep. Eerst denk je dan "wat moet ik hier". Maar al gauw voelt het vertrouwd en sta je verbaasd wat er uit je handen komt en wat je dan ziet. Het hoeft niet altijd even mooi te zijn, maar het is wel iets is vanuit je binnenste.Kortom, de begeleiding en stimulering van Dagmar Linz doet je versteld staan van de uitkomst. We kunnen het iedereen aanraden!'

Voor wie: De expositie is tijdens openingsuren van het Marikenhuis vrij toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft.

Periode:  September-november 2017