info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

MY HEALTHCLUB: EEN AANBOD DAT JE NIET KUNT WEIGEREN

introductiebijeenkomst op zaterdag 17 februari 12.00-14.00 uur - My HealthClub - Marie Curiestraat 80- Nijmegen

Het Marikenhuis heeft in samenwerking met My HealthClub een uniek aanbod. 

My HealthClub biedt training op maat voor 20 gasten van het Marikenhuis. Met name ervaringsdeskundigen, (ex)patiënten, worden uitgenodigd om mee te doen Een (bijna gratis) abonnement met fitheidsmetingen, uitleg apparatuur, veel sporten en drie maal begeleiding in drie maanden, met eventueel een trainingsschema en follow-up eens per 4 weken. Kortom, een trainingsschema op maat. Vooral voor vrouwen een mooie gelegenheid om dat goede voornemen ('Meedoen aan Marikenloop') gestalte te geven. 

Het doel is om zoveel mogelijk vrouwen met kanker laagdrempelig te stimuleren om te gaan sporten en te kijken of het meedoen aan de Marikenloop haalbaar is. Zij zullen ontdekken dat sporten en ziekte kunnen samengaan en dat sporten een positief effect heeft! In de periode tot de Marikenloop (27 mei) worden 20 lidmaatschapspassen uitgegeven. Wees er dus snel bij!

Praktisch werkt het als volgt: Geïnteresseerden melden zich aan bij het Marikenhuis (info@marikenhuis.nl). Na betaling van een geringe eigen bijdrage ontvangen ze een tijdelijk lidmaatschap MyHealthClub dat recht geeft op gebruik van de club tot 27 mei, de dag van de Marikenloop.  

Op zaterdag 17 februari van 12.00 uur tot 14:00 uur is er een open middag by My HealthClub. Dat ligt aan de Marie Curiestraat 80, Nijmegen, een zijstraat van de Hatertseweg. Niet ver van het Marikenhuis.

Je maakt dan kennis  met

  • yoga en/of
  • krijgt een vrije training (cardio en/of kracht) en/of doet mee 
  • aan eGym, computergestuurd trainen op je eigen niveau; en krijgt informatie over 
  • Synergy, een groepstraining waarbij balans, kracht en uithouding getraind worden, aangepast aan de doelgroep, (ex-) kankerpatiënten.

Bij elk onderdeel word je uiteraard begeleid door een ervaren instructeur. 

Er is dus meer dan genoeg ruimte bij deze open middag. Als je twijfelt kom dan vooral naar de open middag. Op basis daarvan kan je beslissen of je na deze kennismaking mee wilt doen aan het traject, zoals in de inleiding beschreven. 

Judith Schröder is ervaringsdeskundige. Haar verhaal: “In een ziekteproces waarin je bent overgeleverd aan de deskundigheid en zorg van de medici, voelt het goed om daarnaast zelf ook een bijdrage te kunnen leveren door middel van bewegen en sport. Verder vond ik het plezierig in een 'gewone' omgeving te sporten. Na iedere chemokuur ging ik een rondje eGym doen. Dat zijn apparaten voor krachttraining die elektronisch worden aangestuurd en zich aanpassen aan de kracht die je op dat moment kan leveren. Zo train je nooit te licht of te zwaar maar precies goed. Het zijn 'gesloten' oefeningen waardoor heel gericht wordt getraind. Immers, je spierweefsel neemt af als gevolg van de chemo en met die training kan die afbraak worden afgeremd. Bijkomend gevolg is dat je ook sneller weer spieren en conditie opbouwt."  

Terug in balans...
Judith: "Balansoefeningen zijn heel belangrijk, maar wat ik ervan begrijp is dat het gevoel van balans is verstoord voor iedereen die een operatie heeft gehad of ziek is of ziek is geweest. Op de loopband in de sportschool wandelen, waar nodig door de leuning even vast te pakken, is beter dan niet wandelen. En met een aantal eenvoudige oefeningen kan je balans op de club trainen, en voor thuis ook wat oefeningen meekrijgen."

Relatie tot hardlopen
Hardlopen vergt veel constante energie. Judith is begonnen met groepstrainingen RPM (fietsen) om zo haar algehele conditie weer op te vijzelen: "Nu loop ik ook weer hard. Het beste werkt het om intervaltrainingen te doen in plaats van lange duurlopen in één tempo.”

____________________

Meedoen aan de training op maat ? Of wil je de open dag op 17 februari bezoeken? Stuur een mail aan info@marikenhuis.nl (Yvon ten Brummelhuis). 
___________________

Over My Healthclub

Een fitnessclub waar mensen van alle leeftijden sporten in een veilige en prettige omgeving. Iedereen krijgt een zo optimaal mogelijke persoonlijke begeleiding om iemands doelstellingen te bereiken. Dat betekent dat we naast een breed sportaanbod ook oog hebben voor jou als individu (www.myhealthclub.nl)