info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

2 nov | HOE WIL JE HERINNERD WORDEN?

Dinsdag 2 november 19:30 uur,  inloop vanaf 19:00 | Marikenhuis |  Gratis toegang
Themabijeenkomst Hoe wil je herinnerd worden?  Verdriet en rouw als kanker je raakt  

Aanmelden voor deze bijeenkomst doet u HIER  (u kunt in het aanmeldformulier ook een vraag stellen aan de inleiders).

Vandaag, 2 november,  is de dag van Allerzielen, een dag om geliefden te herdenken die het afgelopen jaar zijn overleden. Maar ook een dag om stil te staan bij je eigen eindigheid. Welke keuzes maak je als je niet meer beter kan worden. Hoe wil je herinnerd worden? Hoe maak je herinneringen? Deze avond staan we stil bij herinneringen: herinneringen levend houden van je geliefde die er niet meer is, of herinneringen maken als jij of je geliefde afscheid moet gaan nemen. We staan stil bij rituelen en we gaan met elkaar in gesprek over zingeving en levensvragen.

 Het wordt een interactieve bijeenkomst met veel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voor wie? Voor iedereen die geraakt is door kanker en met elkaar stil wil staan bij het verdriet en de rouw door kanker.

Begeleiding:  

  • Pauline Aalbers is coördinator van stichting Als kanker je raakt waar zij ook rouwgroepen begeleidt. Daarvoor werkte zij als verpleegkundige en regiomanager in de wijkverpleging, met een grote passie voor palliatieve zorg. Pauline: "Zelf ben ik ook ervaringsdeskundige in verband met het overlijden van mijn man in 2018 aan kanker'. 
  • Riet Lenaerts was voor haar pensioen verpleegkundige en verpleegkundig docent.,Riet: 'Als verpleegkundige werkte ik op  oncologische afdelingen en kwam daarbij veel in contact met rouw en verlies. Daardoor was ik al op jonge leeftijd bezig met zingevingsvragen. Sinds ongeveer 5 jaar ben ik gastvrouw in het Marikenhuis. Ik zie ernaar uit u op 2 november te mogen ontmoeten.'

Aanmelden voor deze bijeenkomst doet u HIER  (u kunt in het aanmeldformulier ook een vraag stellen aan de inleiders).

 Vriendelijk verzoek om op tijd te zijn i.v.m. Coronacheck