info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

DAG VAN DE EIERSTOKKANKER

26 september was de dag van de eierstokkanker. Voor het Marikenhuis was dat aanleiding om op donderdag 22 september een informatiebijeenkomst over eierstokkanker te organiseren. Tijdens deze goed bezochte avond vertelde Leon Massuger, gynaecoloog-oncoloog in het Radboudumc over alle nieuwe ontwikkelingen in de strijd tegen eierstokkanker, of eigenlijk eierleiderkanker. Er glooit licht aan de horizon met de immunotherapie met NK cellen en Targeted therapie, ook al is de oorzaak nog steeds onbekend van deze Silent Lady Killer. 
Leon Massuger is ook oprichter van Ruby and Rose, een stichting met als doel het werven van fondsen voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker. Ook geeft de stichting  voorlichting over deze vrouwenkanker. 

Corina Berendsen, een van de patiënten van Leon Massuger, hield een gloedvol openhartig verhaal over haar persoonlijk traject. Ook werd een amulet onder de aandacht gebracht, die kunstenares Dorenda Dennissen speciaal voor Corina, of liever voor haar campagne in de strijd tegen eierstokkanker, heeft ontworpen. Er werden verschillende geluksamuletten verkocht voor het goede doel.

Lees ook de speciale nieuwsbrief van Ruby and Rose met als thema 'Dag van de eierstokkanker'

Klik hier voor de presentatie van Leon Massuger