info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

2 feb | START LOTGENOTENCONTACT BORSTKANKER

Meldt u aan! 
Bij borstkanker word je geconfronteerd met specifieke vragen betreffende je vrouw zijn. Het is fijn om die te kunnen delen met vrouwen die voor dezelfde keuzes en dilemma’s staan of dit al hebben doorgemaakt. Het delen van deze ervaringen, het krijgen van steun, erkenning en acceptatie zijn de sleutelwoorden in de lotgenotengroep. Dit biedt veiligheid en de mogelijkheid om in alle rust de juiste beslissingen te nemen en stappen te zetten om weer verder te kunnen gaan.

20 jan | CREATIEVE WINTERWORKSHOP

Woensdag 20 januari  |  10.00 - 12.00 uur  |  Eigen bijdrage € 2,50

Elkaar creatief ontmoeten met als thema 'Winter'. De winter leert ons hoe we meer naar binnen kunnen keren om zo onze innerlijke kracht te vinden. Waar inspireert de winter ons toe?  Deze bijeenkomst gaat vooralsnog door, maximaal 6 personen. 

GESPREKSHULP BIJ KANKER

Gratis app: gesprekshulp bij kanker

Op de website van kanker.nl vind je informatie over de gratis app 'Gesprekshulp bij kanker'. Met deze app kunnen mensen met kanker en hun naasten gesprekken met hun arts en andere zorgverleners voorbereiden, opnemen en naluisteren. Zo kun je alle vragen die je wil stellen op een rij zetten, en na afloop de antwoorden nog eens rustig beluisteren. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke informatie hebt gemist. 

WIL JIJ OOK WAT DOEN VOOR HET MARIKENHUIS?

Een bezoeker van het Marikenhuis: 'Hoewel het  Marikenhuis een inloophuis is voor mensen die geraakt zijn door kanker, is mijn ervaring dat in het Marikenhuis niet de ziekte maar juist het leven centraal staat. Dat vind ik fijn en bijzonder. Wil je wel je verhaal kwijt dan is daar ook alle ruimte voor. Ik voel de warme sfeer en voel me welkom. Er worden verrassende activiteiten georganiseerd.'

4 december | NIEUW GROEPJE VRIJWILLIGERS

Op 4 december jl. kreeg het Marikenhuis er weer drie getrainde vrijwilligers bij. Zij volgden met succes een meerdaagse training, die werd afgesloten met een certificaatuitreiking door stichtingsvoorzitter Yvon ten Brummelhuis. De training werd verzorgd door Ellen Geschiere en Kathy Künnen.