info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

VRIJWILLIGERSCAFE NIJMEGEN STAD VAN COMPASSIE

In het Marikenhuis op donderdag 29 nov, 16.00-18.00 u
Thema:  Kennismaken met het Marikenhuis en zijn vrijwilligers' .  Het Marikenhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen die is geraakt door kanker. Maar wat doet het Marikenhuis nu precies? Wat heeft het te bieden? En voor wie? Wie zijn die vrijwilligers die betrokken zijn bij het Marikenhuis? Op deze en andere vragen krijg je een antwoord tijdens een informele bijeenkomst in het Marikenhuis op donderdag 29 november, bij het maandelijkse vrijwilligerscafé van Nijmegen Stad van Compassie.

THEMABIJEENKOMST SAMENLEVEN EN OMGAAN MET CONFLICTEN

Wo  28 november   |  18.00 – 21.00 uur  |  Marikenhuis  |  Gratis  

Met ontmoeting en samen eten, waarbij ieder wat eten meeneemt van de eigen cultuur of streek, of gewoon wat je fijn vindt om te maken. Met  verder muziek, dans, gedichten en kunst. Met een half uur een wat serieuzer onderdeel: een goed gesprek over 'Samenleven en omgaan met conflicten'. Een straatcoach vertelt over conflicten in een buurt met jongeren en hoe hij daarmee omgaat. Georganiseerd door Stichting Kunst van Samenleven (KUS).

OVERLEVEN IN KWETSBAARHEID EN KRACHT

Op 3 november jl. was in het Marikenhuis een bijeenkomst 'afscheid van het leven'. Een inspirerende middag over de betekenisvolle invulling van de palliatieve fase. De bijeenkomst bood informatie en inspiratie voor patiënten en hun naasten die zich willen voorbereiden op een passend afscheid van het leven. Belangrijk thema was Kwaliteit van leven, wat is dat?  Kun je regie houden op het levenseinde?  Er was een inspiratiemarkt en de gasten konden een begin maken met een eigen herinneringsboek.

1 oktober | INFORMATIEBIJEENKOMST BORSTKANKER

Themabijeenkomst 'Nieuwe ontwikkelingen bij borstkanker'  | Maandag  1 okt  |  19.30 – 21.30 uur  |  Marikenhuis  |  Inloop vanaf 19.00 uur  |  Gratis  

Ter gelegenheid van ‘Oktober borstkankermaand’ organiseert het Marikenhuis een informatieavond over borstkanker, meer specifiek over de ‘Nieuwe ontwikkelingen bij borstkanker’. Hierbij zal ook aandacht besteed aan de manier waarop landelijk, regionaal en lokaal aan kwaliteit gewerkt wordt.

2000 EURO VOOR MARIKENHUIS BIJ FLOWLANDS

Op zondag 2 september vond op het Stadseiland Veur-Lent het Flowlands festival plaats, een combinatie van muziek, wandelen, bewegen, spelen. Het festival aan de Spiegelwaal werd georganiseerd door het Duurzaamheidscafé Nijmegen. Het Marikenhuis was daarbij het goede doel.

HDI IN HET MARIKENHUIS

Michel Bex en Patricia Winteraeke van het Helen Dowling Instituut (HDI) zijn afwisselend in het Marikenhuis aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Zowel Michel als Patricia zijn GZ-psycholoog en psychotherapeut. Cliënten komen op afspraak.