info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

23 sept | YVON ten BRUMMELHUIS KRIJGT COMPASSIEPLUIM 2017 UIT HANDEN VAN BURG. BRULS

Onder grote belangstelling werd de allereerste Compassiepluim uitgereikt aan het Marikenhuis, in de persoon van Yvon ten Brummelhuis. Zij kreeg de pluim uit handen van Burgemeester Bruls van Nijmegen!  De prijs is een beloning 'voor iemand of iets die of dat harten verwarmt, mensen verbindt en welzijn bevordert'. De pluim werd uitgereikt tijdens de Compassie publieksdag op 23 september, een dag waarop Nijmeegse initiatieven, die met compassie en vrede in hun hart hun werk doen en die zich verbonden voelen met ‘Nijmegen Stad van Compassie’, zich aan de stad presenteerden! Ook het Marikenhuis presenteerde zich tijdens die bijeenkomst, die plaats vond op het terrein en in de kerk op Opaalstraat 4 in Nijmegen. 

Vrijdag 22 sept | CONGRES KANKER & WERK

Op vrijdag 22 september (8.30-17.00 u) organiseert de HAN, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, en het Nederlands Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid een congres over zingeving,kanker en werk. Het congres vind plaats in het Albertinumklooster aan de Heyendaalseweg in Nijmegen. 

2 sept | 750 EURO VOOR MARIKENHUIS BIJ RAPIDITAS LADIES OPEN

LADIES OPEN | Op zaterdag 2 september vond het Rapiditas Ladies Open (tennis) toernooi plaats. Dat is meer dan alleen een toernooi! Ook dit jaar richtte het toernooi zich naast de damesdubbels niet alleen op het sportieve aspect, maar ook op het welzijn en welbevinden van mensen die geraakt zijn door kanker! De opbrengst van het toernooi werd namelijk geschonken aan het Marikenhuis!

22-27 augustus | MARIKENWEEK IN HUIS NIJMEEGSE GESCHIEDENIS

Dinsdag 22 t/m zondag 27 augustus, 13.00-16.00 uur. Marikenweek in Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënborgkapel) 
Voor de tweede maal organiseert Stichting Poëtisch een Marikenweek in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel) met muziek, fotografie, dans, dichters, lezing en fotografie.

OOK SIJFA CRUISES STEUNT MARIKENHUIS


Meer dan 1100 euro voor Marikenhuis. 

SijFa cruises draagt het Marikenhuis al jaren een warm hart toe. Elk jaar organiseert SijFa-directeur  Marijke Sijbrands samen met de Vrienden van Marikenhuis een Dank-je-wel avond voor alle vrijwilligers en helpers van het Marikenhuis op de prachtige cruiseboot Rigoletto.