info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

IKNL LANCEERT VERWIJSGIDS KANKER

Het IKNL lanceerde onlangs  de Verwijsgids Kanker, waarin patiënten en artsen kunnen nakijken waar bij hen in de buurt behandelings- en begeleidingsmogelijkheden te vinden zijn. Het helpt iedereen die te maken heeft met kanker bij het vinden van ondersteunende behandeling en begeleiding. Op ieder moment na de diagnose. U vindt er algemene informatie maar kunt ook zoeken op onderwerp, kiezen uit een lijst van type zorgverleners en organisaties of zoeken naar informatie over een bepaalde hulpverlener of organisatie (zoal het Marikenhuis). Zeer toegankelijk en overzichtelijk. 

INSPIRERENDE MIDDAG IN MARIKENHUIS

Zaterdagmiddag 5 november was er in het Marikenhuis een publieksbijeenkomst over een betekenisvolle invulling van de palliatieve fase. 
Over de De kunst van afscheid nemen. Ofwel: Hoe wil jij herinnerd worden? 

DAG VAN DE EIERSTOKKANKER

26 september was de dag van de eierstokkanker. Voor het Marikenhuis was dat aanleiding om op donderdag 22 september een informatiebijeenkomst over eierstokkanker te organiseren. Tijdens deze goed bezochte avond vertelde Leon Massuger, gynaecoloog-oncoloog in het Radboudumc over alle nieuwe ontwikkelingen in de strijd tegen eierstokkanker, of eigenlijk eierleiderkanker. Er glooit licht aan de horizon met de immunotherapie met NK cellen en Targeted therapie, ook al is de oorzaak nog steeds onbekend van deze Silent Lady Killer. 
Leon Massuger is ook oprichter van Ruby and Rose, een stichting met als doel het werven van fondsen voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker. Ook geeft de stichting  voorlichting over deze vrouwenkanker. 

Video-impressie van de verhalenmiddag over het leven met kanker

Op donderdag 7 juli 2016 organiseerde het Connected Care Team (Radboudumc) in samenwerking met het Marikenhuis een bijzondere bijeenkomst: luisteren, leren en delen van verhalen over het leven met kanker. De verhalen werden verteld door gasten en vrijwilligers ('ervaringsdeskundigen') van het Marikenhuis. Meer dan 40 belangstellenden, gasten en vrijwilligers van het Marikenhuis, zorgprofessionals en ondersteuners luisterden naar verhalen over het leven met kanker, verteld door Ina Schoof, Emile van Tienen en Margriet Derksen. De bijeenkomst werd muzikaal begeleid door Niek Edeling en zijn Bluepoint SteelHarp.  

Marikenhuis ontvangt 2500 euro van Oranje Fonds

Juni 2016 - Het Marikenhuis ontvangt van het Oranje Fonds een financiële bijdrage van 2500 euro. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een (elektrische) piano en een Bluepoint Steelharp. Hiermee kan het Marikenhuis uitbreiding geven aan haar muzikale activiteiten.

VOOR U GELEZEN

Annet Hogenbirk las het boek 'Coaching bij kanker – begeleiding vanuit levenskunst’ van Inge Hiddink.Een praktisch boek met een prikkelende titel!