info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

9 augustus | AIOS OP BEZOEK in MARIKENHUIS

Op woensdag 9 augustus was een groep AIOS , Artsen in Opleiding, op bezoek in het Marikenhuis. Zij waren er, samen met hun begeleiders, in het kader van hun opleiding tot huisarts. 

Ze kregen inzicht in de rol van het Marikenhuis voor iedereen die te maken krijgt met kanker, als patiënt of als naaste. Ook kregen ze antwoord op de vraag wat een gastvrouw of gastheer nu eigenlijk doet in het inloophuis. En welke andere mogelijkheden het Marikenhuis biedt aan psychosociale en expressieve uitingen op het gebied van muziek, zang en theater. Ze hoorden over voedingsworkshops en over lichamelijke en creatieve activiteiten voor alle leeftijdsgroepen, van kinderen en jongeren tot (jong) volwassenen en ouderen.

Daarna gingen ze zelf aan de slag en bogen zich gezamenlijk over de vraag wat ze van deze ontwikkelingen vinden en hoe zij de rol van de huisarts in deze zien. 
Ervaringsdeskundige Bianca vertelde vervolgens over hoe het is om als kind geconfronteerd te worden met kanker en hiermee te leven in een traject van behandelingen, ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Er was volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van eigen indrukken. Het was een zeer geanimeerde bijeenkomst, waarbij de jonge artsen onder de indruk waren van de mogelijkheden van een inloophuis, en het Marikenhuis in het bijzonder.

Het Marikenhuis heeft er (hopelijk) weer een aantal ambassadeurs bij....