info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

3 juni | INFORMATIEBIJEENKOMST OVER PROSTAATKANKER

Op maandag 19.30 uur in het Marikenhuis, inloop vanaf 19.00 uur. Gratis. 

Diagnose prostaatkanker. Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Aan bod komen de nieuwste ontwikkelingen bij de behandeling van (uitgezaaide) prostaatkanker. Ook wordt ingegaan op de palliatieve fase van prostaatkanker (chemotherapie en overige behandelmogelijkheden). 
Inleiders zijn oncoloog internist dr. Marieke Berends en verpleegkundig specialist Joost de Baaij. Beiden zijn verbonden aan het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). 

Tijdens deze bijeenkomst is er ook aandacht voor de Prostaatkanker Stichting (PKS)Er is informatiemateriaal beschikbaar en Ton van Rijen, arts en ervaringsdeskundige, zal kort de rol van de PKS toelichten. Uiteraard is hij, als vrijwilliger bij PKS, bereid eventuele vragen te beantwoorden.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk en er is veel gelegenheid om vragen te stellen aan de inleiders. 

Voor wie? 

- Mensen met (prostaat) kanker of mensen die kanker hebben gehad, partners, naasten en overige belangstellenden.
- Vrijwilligers Marikenhuis.

Aanmelden:   KLIK HIER
Aanmelden kan ook via het aanmeldformulier in het Marikenhuis.

LOTGENOTENCONTACTGROEP
N.a.v. deze bijeenkomst is het mogelijk u aan te melden voor een lotgenotencontactgroep. Het Marikenhuis wil geïnteresseerden de mogelijkheid bieden om in een aantal, drie tot vijf, bijeenkomsten in kleine groepen met lotgenoten van gedachten te wisselen over wat hen bezighoudt in het kader van prostaatkanker. Hoe ga ik om met...:

  • de gevolgen van de behandeling?
  • dingen die niet meer kunnen?
  • angst en/of onzekerheid?
  • verandering in relatie met je partner?

... en zo zijn er nog wel voorbeelden.

Ook als u op 3 juni verhinderd bent kunt u zich aanmelden voor deze lotgenotencontactgroep.
De groep zal worden begeleid door Frits Jansen en Joep van Baars, vrijwilligers bij het Marikenhuis en beiden oud-arts. Binnenkort vindt u hier de data waarop deze bijeenkomsten zullen plaats vinden. hebt u belangstelling om mee te doen in deze lotgenotencontactgroep, mail dan naar info@marikenhuis.nl, met vermelding 'Lotgenotengroep prostaatkanker'. U wordt dan tijdig op de hoogte gehouden van de data van deze bijeenkomsten.