info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

17 mei | MUZIEKOPTREDEN JUGALBANDI

Jugalbandi treedt van 20.00 - 22.00 uur op in het Marikenhuis en neemt je mee op een muzikale wereldreis waarbij instrumenten uit vele windstreken samenkomen om een unieke sfeer te creëren. Wereldmuziek met de nadruk op Indiase klassieke traditie. 

Sitar, Bluepoint Steelharp (Hang), chromatische mondharmonica, bosfluit, bansuri, udu, tanpura, percussie, gitaar, dulcimer en harmonium: de Jugalbandi bespeelt een breed spectrum aan instrumenten. Bij de vocale nummers put Jugalbandi  graag uit Indiase bhajans en mantra's. De vier muzikanten zijn erin geslaagd al deze instrumenten op smaakvolle wijze te combineren tot een uniek en bijzonder afwisselend geluid.

De groepsleden hebben allemaal een andere muzikale achtergrond waardoor de muziek een breed klankspectrum beslaat. Sommigen hebben een opleiding in klassieke Indiase raga-muziek gehad, waardoor een aantal stukken een meditatieve sfeer oproepen. Daarnaast is improvisatie een belangrijke onderdeel van de Jugalbandi-muziek waardoor er ruimte is om meer expressieve stukken te spelen die de muziek bijzonder levendig, boeiend en – soms ook voor de muzikanten zelf - verrassend maakt.

Jugalbandi bestaat uit:
Tonny Bol: zang, tanpura, percussie.
Niek Edeling: Bluepoint Steelharp, mondharmonica,bansuri, bosfluit, native flute, udu.
Leo de Kruis: sitar, gitaar, dulcimer, harmonium, zang.
Bob Verheul: udu, percussie, zang.

Voor wie?
Iedereen is op vrijdag 17 mei welkom in het Marikenhuis!
Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.