info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

EXPOSITIE RIET KERSTEN

Tot eind juni is er in het Marikenhuis een expositie met werken van Riet Kersten. 

Gratis toegang tijdens openingsuren Marikenhuis.

Riet Kersten woont en werkt in Nijmegen. Een aantal jaren geleden werd ze geconfronteerd met kanker. Ze is toen nog intensiever gaan schilderen en is zich vooral gaan toeleggen op het maken van collages. Dit heeft haar ontzettend goed geholpen in haar herstel.

Haar recentere werk kent vooral surrealistische en humoristische trekjes. De werken hebben als basis fotografie, met vervreemding als onderwerp. Door het combineren van foto’s, fotofragmenten en schilder- en tekentechnieken worden nieuwe beelden gecreëerd, die ruimte geven aan de eigen verbeelding van de kijker.

Riet Kersten daarover: "In mijn fotografie zijn de onderwerpen dingen die in verval zijn of beginnen te vergaan. Met de foto’s, vaak in extreem close-up, wordt de schoonheid gevangen die er nog is. Collages maken is voor mij spelen met beeldelementen. Foto’s bewerk ik vaak met teken- of  schildermateriaal. De collages maak ik met eigen foto’s, tijdschriftfoto’s, tekenmateriaal en acrylverf en zijn vaak weer een inspiratie voor mijn schilderijen. Sommige werken vertellen over heimwee naar dingen die voorbijgaan en de schoonheid ervan. Ander werk probeert de tijd te vangen en soms  zijn het fantasiebeelden, zoals bijvoorbeeld de portrettenreeks die ik heb gemaakt."

Hier leest u meer over de persoonlijke overwegingen van  Riet.

De expositie is te bezoeken tijdens openingsuren van het Marikenhuis. 

___________________________________________________________________________________