info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

12 juni | MARIKENCAFE in WIJCHEN 'KANKER & WERK'

Woensdag 12 juni   |  19.00 - 20.30 uur  | MARIKENCAFÉ,  Wijkcentrum de Brink, Wijchen  |  Gratis  

Thema: Kanker & Werk(hervatting)

Bij de tweede editie van het Marikencafé is het thema Kanker & Werk(hervatting). Dertig- tot veertigduizend werknemers krijgen jaarlijks de diagnose kanker. Tussen de 60% en 90% van deze werknemers wil binnen anderhalf jaar het werk hervatten (eigen werk of een andere baan) en een kwart (24%) van de werknemers die herstelt van kanker, krijgt uiteindelijk ontslag. Belangrijkste klachten bij werkhervatting zijn vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen en een veranderd uiterlijk. 

Rob Hartman, arbeidsdeskundige en vrijwilliger bij het Marikenhuis, leidt u rond in dit complexe thema. U krijgt informatie over WIA en de poortwachterswet, maar ook over de psychosociale gevolgen als je tijdens je werkzame leven getroffen bent (geweest) door kanker en de rol die hulpverleners in Wijchen en/of  het Nijmeegse Marikenhuis kunnen spelen bij psychosociale ondersteuning op het terrein van 'Werk & kanker'. Ook ervaringsdeskundigen - weer aan het werk na getroffen te zijn (geweest) door kanker - zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Het wordt weer een interactieve bijeenkomst met veel  gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het Marikencafé is een initiatief van Meer Voormekaar Wijchen-Druten en het Marikenhuis, ontmoetingsplek voor iedereen die is geraakt door kanker.

Alles op een rij:

Marikencafé ‘Kanker & Werk(hervatting)’
Datum  
Woensdag  12 juni 2019
Tijd  19:00 tot 20:30 uur
Locatie  
Wijkgebouw De Brink, De Brink 27 in Wijchen
Voor wie  Iedereen die is geraakt door kanker. Ook andere belangstellenden zijn welkom.
Kosten  Geen. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie of problemen met vervoer mailt u naar Anton de Boer van stichting MeerVoormekaar a.deboer@meervoormekaar.nl