info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

KOM OOK NAAR GLAZEN MARIKENHUIS BIJ MARIKENLOOPFESTIVAL op 27 MEI

Zondag 27 mei is er in het Park Brakkenstein de start en finish van de Marikenloop.  De Marikenloop heeft dit jaar het Marikenhuis als het goede doel van het hardloopevenement. Gedurende de gehele dag zal RN7, de regionale radiozender, in het Glazen Marikenhuis aanwezig zijn. Presentator Gerry van Campen zal op zaterdag en zondag via radio en TV live verslag doen van alle activiteiten op het festivalterrein. Kom ook naar het Glazen Marikenhuis en doneer voor het goede doel.

830 EURO VAN BEUNINGSE ATLETIEKCUB VOOR MARIKENHUIS

Leden van Hardloopvereniging Beuningen (HVB) haalden bij hun sponsorloop 830 euro op voor het Marikenloop . Zelf zamelden ze 415 euro in, het bestuur van HVB  Beuningen, dat dit jaar haar tienjarig bestaan viert, verdubbelde dat bedrag. Initiatiefnemer van de sponsorloop was Ruud van Domburg, lid van HVB  Beuningen en toevallig ook vrijwilliger bij het Marikenhuis.

MEIMAAND MARIKENMAAND

Houdt u van verhalen, kunst, geschiedenis, muziek, theater? Wist u dat Nijmegen niet alleen bekend is als oudste stad van Nederland, maar ook een rijk middeleeuws verleden heeft? In het Marikenjaar 2018 viert Nijmegen dat het verhaal Mariken van Nieumeghen vijf eeuwen geleden voor het eerst in druk is verschenen. In mei is de M van Maria in de maand, maar het is bovenal Marikenmaand! De binnenstad van Nijmegen kleurt Maria- / Marikenblauw. Bewoners en bezoekers kunnen zomaar een Mariken tegen het lijf lopen. Beleef het verhaal van Mariken van Nieumeghen!

MARIKENHUIS GOEDE DOEL BIJ MARIKENLOOP 2018

Mariken loop(t) voor Marikenhuis: Marikenhuis en Marikenloop met elkaar verbonden! 
Mariken van Nimwegen is niet alleen naamgeefster van de Marikenloop, de grootste hardloopwedstrijd voor vrouwen in Nederland, maar ook van ons Marikenhuis, inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker.

VACATURE BIJ NETWERK PALLIATIEVE ZORG ZUID GELDERLAND

Het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid Gelderland (NPZZG) is een samenwerkingsverband van vrijwilligers, zorg- en onderwijsorganisaties in de regio Zuid Gelderland. Het doel van het netwerk is de zorg voor mensen die te horen hebben gekregen dat zij ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten, zo goed mogelijk te organiseren.

HULAHOOPEN IN HET MARIKENHUIS

In april en mei  is er elke woensdagmiddag een ‘Waalzinnige Hoopdance’ in het Marikenhuis. De start is op woensdagmiddag 4 april, van 13.30 tot 15.00 uur met een introductieles, daarna tot 23 mei elke woensdag hulahoop in een groep, met een afrondende slotact tijdens het Marikenloopfestival in Park Brakkenstein en tijdens het Waalzinnig festival, beiden op zondag 27 mei.