info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

In de maanden juli en augustus is het Marikenhuis beperkt open: van maandag t/m donderdag van 13.00- 16.00 uur. 
Een aantal activiteiten gaan in de zomer gewoon door, sommige activiteiten hebben een zomerstop.  
Ga naar de AGENDAPAGINA voor een actueel overzicht van alle activiteiten in de zomer. Deze wordt voortdurend bijgewerkt.

5 JULI: SPECIALE EDITIE DUURZAAMHEIDSCAFE IN MARIKENHUIS

Per jaar wordt in Nederland ongeveer 140.000 kilo medicijnresten in het oppervlaktewater geloosd. Dit gebeurt via urine, maar ook via de gootsteen. Drinkwaterbedrijven moeten het drinkwater extra zuiveren om het water schoon en betrouwbaar te maken en te houden. Daar kunnen we samen iets aan doen. Het duurzaamheidscafé en de Green Capital Challenge Zorg en Bewegen besloten in samenwerking met het Marikenhuis een mini-duurzaamheidscafé te houden om aandacht te vragen voor deze problematiek. 

PRIKKELARME CONCERTEN IN BESIENDERSHUIS

Deze zomer organiseert de Stichting Onbeperkt Genieten prikkelarme concerten in het Besiendershuis in Nijmegen (Steenstraat 26). Stichting Onbeperkt Genieten organiseert en faciliteert activiteiten in de kunst- en cultuursector voor (jonge) mensen met een (onzichtbare) fysieke beperking, chronische ziekte of kanker. Misschien ook interessant voor u? Op www.onbeperkt-genieten.nl leest u alles over dit initiatief.

830 EURO VAN BEUNINGSE ATLETIEKCUB VOOR MARIKENHUIS

Leden van Hardloopvereniging Beuningen (HVB) haalden bij hun sponsorloop 830 euro op voor het Marikenloop . Zelf zamelden ze 415 euro in, het bestuur van HVB  Beuningen, dat dit jaar haar tienjarig bestaan viert, verdubbelde dat bedrag. Initiatiefnemer van de sponsorloop was Ruud van Domburg, lid van HVB  Beuningen en toevallig ook vrijwilliger bij het Marikenhuis.

VACATURE BIJ NETWERK PALLIATIEVE ZORG ZUID GELDERLAND

Het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid Gelderland (NPZZG) is een samenwerkingsverband van vrijwilligers, zorg- en onderwijsorganisaties in de regio Zuid Gelderland. Het doel van het netwerk is de zorg voor mensen die te horen hebben gekregen dat zij ongeneeslijk ziek zijn en hun naasten, zo goed mogelijk te organiseren.