info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

VANAF 1 JUNI MARIKENHUIS WEER OPEN

Vanaf 1 juni zijn weer face-to-face contacten mogelijk in het Marikenhuis. Wel nog in beperkte mate en op gepaste afstand. Bekijk het aanbod en schroom niet om ons te bellen of te bezoeken...! 

Vanaf 11 juni | ONDERSTEUNING BIJ HET MEDISCH GESPREK

Hoe vaak gebeurt het niet dat je na het gesprek met huisarts of specialist je afvraagt wat er nu precies is besproken en afgesproken? Maar dan sta je al weer buiten…  Dat is een gemiste kans, want het is belangrijk om de conclusies van het consult goed te begrijpen en in je op te nemen. Bij zo’n gesprek gaat het immers over kanker en dan is een goed begrip van wat je te wachten staat erg belangrijk.

GRATIS MINDFULNESSTRAINING BIJ RADBOUDUMC

Voor mensen die kanker hebben (gehad)
Vanuit het Radboudumc Centrum voor Mindfulness worden vanwege de coronamaatregelen de trainingen online aangeboden, zo ook de training voor mensen die kanker hebben (gehad). Naast een mogelijk eigen risico (zorgverzekering) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. De eerste trainingsdag is 3 juni a.s., met in totaal 9 bijeenkomsten (tot 22 juli). Ook in augustus/september is er een mogelijkheid om mee te doen aan deze training.

WILLEM VAN GERWEN KONINKLIJK ONDERSCHEIDEN

"Het heeft Zijne Majesteit behaagd...", aldus burgemeester Hubert Bruls op 24 april in een telefoontje aan 'onze' Willem ter gelegenheid van Koningsdag 2020, waarin hij hem feliciteerde met een Koninklijke onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De persoonlijke uitreiking kon door de Coronamaatregelen nu niet plaatsvinden, dit gebeurt op een later tijdstip.

ONDERZOEK NAAR HET AANBOD LICHAAMSGERICHTE ACTIVITEITEN

Doet u mee?

Voor hun studie Fysiotherapie (aan de HAN) vragen studenten Mirte en Tessa u om mee te doen aan een onderzoek naar uw wensen en behoeften met betrekking tot het aanbod aan lichaamsgerichte activiteiten binnen het Marikenhuis. Als gast van het Marikenhuis beslist u uiteraard zelf of u wilt deelnemen. Maar voordat u beslist of u de vragenlijst wilt invullen, is het belangrijk om meer te weten over het onderzoek. Geïnteresseerd?
Lees dan verder!

HELP HET MARIKENHUIS DE CRISIS DOOR!

De Coronacrisis treft ook het Marikenhuis, een vrijwilligersorganisatie die volledig afhankelijk is van giften en donaties. Ook voor het Marikenhuis is het nu moeilijk het hoofd boven water te houden. Immers, de vaste lasten gaan door, zonder dat er inkomsten uit acties of evenementen tegenover staan.

GELEZEN: Kankerpatiënt op zichzelf aangewezen door corona!

Niet in een gasthuis overnachten en niet kunnen samenkomen in een van de vele inloophuizen in Nederland, zoals het Marikenhuis, zijn voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten de pijnlijke gevolgen van het coronavirus. En daar blijft het niet bij. Voor wie met kanker te maken heeft, zijn het extra moeilijke tijden. 'Het is onduidelijk hoe mijn immuunsysteem zal reageren als ik besmet raak', aldus een van de patiënten.

DELEN VAN ERVARINGEN - LOTGENOTENVIDEO

Deelnemers gevraagd voor het delen van ervaringen in een lotgenoten-video
Over angst voor terugkeer van kanker.

In de FORwards studie van het Radboudumc wordt een psychologische behandeling (SWORD) onderzocht die erop gericht is mensen te helpen die na de medische behandeling angst voor terugkeer van kanker ervaren. 
 
Een belangrijk onderdeel zijn videofragmenten waarin lotgenoten vertellen over hun ervaringen met deze angst en hoe ze hiermee omgaan. Om nieuwe video’s te realiseren is het Radboudumc op zoek naar mannen en vrouwen die ervaringen willen delen over angst voor terugkeer van kanker nadat de medische behandeling is afgerond.
Interesse om mee te doen?
Lees dan verder