info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

ACTUEEL

VRIJWILLIGERSCAFE NIJMEGEN STAD VAN COMPASSIE

In het Marikenhuis op donderdag 29 nov, 16.00-18.00 u
Thema:  Kennismaken met het Marikenhuis en zijn vrijwilligers' .  Het Marikenhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen die is geraakt door kanker. Maar wat doet het Marikenhuis nu precies? Wat heeft het te bieden? En voor wie? Wie zijn die vrijwilligers die betrokken zijn bij het Marikenhuis? Op deze en andere vragen krijg je een antwoord tijdens een informele bijeenkomst in het Marikenhuis op donderdag 29 november, bij het maandelijkse vrijwilligerscafé van Nijmegen Stad van Compassie.

THEMABIJEENKOMST SAMENLEVEN EN OMGAAN MET CONFLICTEN

Wo  28 november   |  18.00 – 21.00 uur  |  Marikenhuis  |  Gratis  

Met ontmoeting en samen eten, waarbij ieder wat eten meeneemt van de eigen cultuur of streek, of gewoon wat je fijn vindt om te maken. Met  verder muziek, dans, gedichten en kunst. Met een half uur een wat serieuzer onderdeel: een goed gesprek over 'Samenleven en omgaan met conflicten'. Een straatcoach vertelt over conflicten in een buurt met jongeren en hoe hij daarmee omgaat. Georganiseerd door Stichting Kunst van Samenleven (KUS).

OVERLEVEN IN KWETSBAARHEID EN KRACHT

Op 3 november jl. was in het Marikenhuis een bijeenkomst 'afscheid van het leven'. Een inspirerende middag over de betekenisvolle invulling van de palliatieve fase. De bijeenkomst bood informatie en inspiratie voor patiënten en hun naasten die zich willen voorbereiden op een passend afscheid van het leven. Belangrijk thema was Kwaliteit van leven, wat is dat?  Kun je regie houden op het levenseinde?  Er was een inspiratiemarkt en de gasten konden een begin maken met een eigen herinneringsboek.

NIEUWE GROEP VRIJWILLIGERS

Op 8 oktober jl. kreeg het Marikenhuis er weer een aantal getrainde vrijwilligers bij. Zij volgden met succes een driedaagse training, die werd afgesloten met een certificaatuitreiking door stichtingsvoorzitter Yvon ten Brummelhuis, daarbij geflankeerd door Mariken van Nimweghen. Binnenkort volgt nog een vierde bijeenkomst waarin de vrijwilligers informatie krijgen over allerlei praktische zaken m.b.t. het Marikenhuis, gevolgd door een gezamenlijke kookworkshop.

STUDENTEN OP STUDIEBEZOEK IN HET MARIKENHUIS

Op woensdag 19 september en woensdag  3 oktober waren vier groepen tweedejaars studenten (Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen) voor een studiebijeenkomst op bezoek in het Marikenhuis, In totaal bezochten tijdens die twee middagen meer dan 100 studenten ons inloophuis. Dit is het derde achtereenvolgende jaar dat het Marikenhuis deze bijeenkomsten organiseerde.