info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

Agenda

SPREEKUUR GEZONDE VOEDING

Maandag 6 augustus, 13.30-14.30 uur, Marikenhuis, Spreekuur natuurvoedingskundige.
LET OP! Gewijzigde tijd: 13.30-14.30 (ipv 13.00-14.00 uur).

Voor vragen over voeding tijdens of na de behandeling voor kanker. 

De ziekte kanker maar ook de bijwerkingen van de op de tumor gerichte behandelingen zoals een operatie, bestraling of chemotherapie kunnen veel effect hebben op de eetgewoonten. Zo is misselijkheid een veel voorkomend probleem dat door het moeilijk binnen houden van de voeding weer direct in verband staat met ongewenst afvallen door ondervoeding. Hierdoor kan verzwakking optreden, met als negatief effect de kans op complicaties, trager herstel, en mindere kwaliteit van leven. Ook heeft het invloed op de overlevingskans. Bij kanker aan de mond, keel of maag en darmen is de kans groot dat de eetlust steeds minder wordt. Ook de bijwerkingen van bestraling en chemotherapie vertalen zich vaak in tijdelijke of blijvende eetproblemen. De mond wordt droog omdat de speekselproductie vermindert. De slijmvliezen kunnen worden aangetast, waardoor slikken moeilijker wordt en soms zelfs pijnlijk. Er zijn helaas een hoop vervelende zaken die eten en drinken knap lastig maken. Toch is en blijft voeding en drinken van groot belang. Tijdens het consult kijken we samen naar hoe u bijvoorbeeld  een dagmenu kunt samenstellen, hoeveel u nu eigenlijk moet eten en drinken, wat u het beste kunt eten en hoe u voldoende variatie kunt aanbrengen. 

Het spreekuur is bedoeld voor diegene die vragen hebben over hun voeding en hoe nu verder.

Voor intensieve begeleiding kunt u na dit eerste gesprek  eventueel een afspraak maken met een voedingskundige voor vervolgconsulten.

Wanneer: ieder maandagmiddag van 13.30-14.30 uur

Door: Gina Beijen, natuurvoedingskundige en Energetisch therapeut

Voor wie: Het spreekuur is bedoeld voor diegene die vragen hebben over hun voeding en hoe nu verder. Iedereen in of na het traject van behandeling van kanker. Ook hun naasten zijn natuurlijk welkom op dit spreekuur.

Aanmelden niet nodig. U kunt tussen 13.00 en 14.00 uur vrij binnenlopen in het Marikenhuis. Wilt u een vaste tijd afspreken (bijv 13.00 uur of 13.30 uur) , stuur dan een mail aan info@marikenhuis.nl met datum en tijd van uw voorkeur. U kunt uw voorkeurstijd ook invullen op het aanmeldformulier in het