info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

Agenda

LIVE LOVE LOSE

Donderdag 7 maart, 15.00-17.00 (inloop vanaf 14.30 uur) | Live Love Lose
Lezing en expositie Doorleefboek,  over rouw bij kinderen | Gratis

In de lezing vertelt schrijver en psycholoog Ellen Dreezens over de achtergronden van rouw, hoe kinderen rouwen en gebruikt ze het Doorleefboek als illustratie voor hoe je samen met kinderen met rouw bezig kunt zijn. Aansluitend zal een expositie ingericht worden met afbeeldingen uit het boek. Het Doorleefboek is tijdens de expositie ter inzage beschikbaar. 

Jonge kinderen zijn zich bewust van de dood, zelfs wanneer ze (nog) niet kunnen begrijpen wat het precies betekent om dood te gaan. De dood komt vaak terug op televisie en in films, en sommige kinderen hebben op jonge leeftijd al een geliefd persoon verloren.

Ellen Dreezens verloor als kind haar beide ouders, en begrijpt uit eigen ervaring hoe diep verlies ingrijpt in een kinderleven en hoe belangrijk het is dat iemand tijd en ruimte maakt om er te zijn voor een kind dat rouwt. Ellen ontwikkelde het Doorleefboek voor rouwende kinderen en hun hulp-volwassene. Het Doorleefboek is een praktisch werkboek met verhalen en opdrachten voor kinderen, die ze helpt om met rouw om te gaan. dood komt vaak terug optelevisie en in films, en sommige kinderen hebben op jonge leeftijd al een geliefd persoon verloren. Het ervaren van rouw is vaak een verwarrend proces voor kinderen. Ook komen steeds weer incidenten in het nieuws die maken dat het onvermijdelijk is om met kinderen te spreken over de dood. 

Voor wie: Voor iedereen die in aanraking komt met kinderen in rouw

AanmeldingKLIK HIER 
PS - Bij voorkeur opgave vooraf. Dit is echter niet noodzakelijk, u kunt ook gewoon binnenlopen op de dag zelf.