info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

Agenda

KENNISMAKEN MET HAPTONOMIE of CRANIO-SACRAALTHERAPIE

Woensdag  22 november,  9.30-10.15 uur, Marikenhuis | HaptonomieCranio-sacraal therapie door Wim Meijerink

Haptonomie gaat over de mens en zijn gevoelsleven. Centraal hierin staat aanraken en aangeraakt worden. 
Craniosacraaltherapie is een vorm van behandelen waarbij de mens in zijn essentie wordt aangeraakt. 

  • Haptonomie helpt je naar jezelf te kijken, te voelen, en van hieruit adequaat te reageren op de situatie waarin je verkeert. Bij Kennismaken met haptonomie ervaar je wat aanraking voor je zou kunnen betekenen. Het kan een waardevolle ondersteuning zijn bij de bewustwording van wat het ‘geraakt worden door kanker’, van jezelf of in je omgeving, met je heeft gedaan.
  • Craniosacraaltherapie is een vorm van behandelen waarbij de mens in zijn essentie wordt aangeraakt. Hierdoor kan het lichaam zich diep ontspannen en kun je, zowel lichamelijk als emotioneel, beter tot herstel komen. In een kennismakingssessie kom je gekleed op een behandeltafel te liggen en kun je door middel van lichte aanrakingen deze ontspanning ervaren.

Wim Meijerink is een ervaren therapeut en is zowel haptonoom als cranio-sacraaltherapeut, vanuit zijn basis als fysiotherapeut. Omdat hij zich op beide gebieden heeft ontwikkeld legt hij gemakkelijk verbanden tussen het ene en het andere werkveld. 
In de kennismakingsles zal hij beide disciplines zoveel mogelijk gescheiden laten zien, zodat het verschil duidelijk blijft.

Aanbevolen     gemakkelijk zittende kleding

Eigen bijdrage € 2,50

Aanmelden  Stuur mail aan lichaamsgericht@marikenhuis.nl met vermelding van datum en naam activiteit ('Kennismakingsles Wim Meijerink"). U kunt zich ook aanmelden via het aanmeldformulier in het Marikenhuis.