info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

Agenda

KENNISMAKEN MET DE FELDENKRAIS-METHODE | INDIVIDUEEL

Woensdag 21 maart,  10.30 – 11.45 u | Marikenhuis, Slotemaker de Bruineweg 163 |  SESSIE (groep) op afspraak |  Eigen bijdrage: € 2,50 per sessie | 

De Feldenkrais-methode kan je inzicht geven in jouw manier van bewegen en je mogelijkheden aanreiken om deze positief te beïnvloeden.

Veel van onze alledaagse bewegingen zijn vanzelfsprekend, zonder er bij na te denken. Het zijn gewoontepatronen geworden. Hoe die patronen er uit zien hangt af van ieders persoonlijke levensverhaal. De invloed van een ernstige ziekte en de spanningen daaromheen kunnen invloed hebben op je manier van bewegen.

Het Marikenhuis biedt drie mogelijkheden:

  1. Eén middag per maand een groepssessie 
  2. Eén middag per maand meerdere individuele sessies
  3. Er is, na overleg, ook een beperkte mogelijkheid om op andere dagen van de week tijdens de openingstijden van het Marikenhuis een afspraak voor een individuele sessie te maken. 

In individuele- of groepssessies ervaar je wat jouw bewegingspatronen zijn en krijg je mogelijkheden aangereikt deze positief te beïnvloeden. Het grootste gedeelte van de sessie wordt liggend op een matje op de grond gewerkt. De zwaartekracht is uitgeschakeld en spanningen en blokkades in het bewegingspatroon zijn van hieruit het beste te beïnvloeden. Op het eind van de sessie wordt je ervaring vertaald naar de verticale stand (zitten, staan of lopen) om een verbinding te maken  met je dagelijkse manier van bewegen.
Het inleidende en afsluitende gesprek neemt weinig tijd in beslag, het accent ligt op lichaams- en bewegingservaringen.

Begeleiding: Ineke Kneepkens, Feldenkrais-practitioner sinds 1990. Zij wil zich als Feldenkrais-practitioner voor het Marikenhuis inzetten vanuit haar persoonlijke ervaring met kanker en andere ernstige ziektes.

Voor wie: Mensen met kanker of mensen die kanker hebben gehad, partners, naasten.

Aanmelden |  Stuur een mail aan ineke.kneepkens@gmail.com  met vermelding van ‘Kennismaking Feldenkrais’ en de datum van uw voorkeur Aanmelden kan ook via het aanmeldformulier in het Marikenhuis.