info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

Agenda

KANKER EN IDENTITEIT

23 april  - I.v.m. de ontwikkelingen rondom het Coronavirus gaat deze bijeenkomst NIET door.

__________________

Donderdag 23 april |  19.30 - 21.30 uur  |  Marikenhuis  | Themabijeenkomst 'Kanker en identiteit'|   Inloop vanaf 19.00 uur | Gratis

Na een korte inleiding geven enkele deskundigen hun kijk op het thema ‘Identiteit en kanker’. Daarna gaan we met ervaringsdeskundigen - (ex-) kankerpatiënten en hun verwanten - in gesprek over hoe zij zich als kankerpatiënt voelen en wat dit met je doet. Zo zal aandacht worden besteed aan de manieren waarop je als kankerpatiënt  een leefstrategie kiest die bij jouw persoonlijkheid past, de zogeheten ‘coping style’. 

TOELICHTING
Doorgaans zijn we min of meer onbezorgd. We doen onze dagelijkse dingen en stellen ons steeds weer nieuwe doelen, zonder het besef van de tijdelijkheid van alles. Dat wordt anders als er kanker bij je wordt geconstateerd. Je leven staat plots in het teken van een onzekere toekomst, vragen over hoe lang je nog te leven hebt, en of je er alles aan wilt doen om de kanker te lijf te gaan, komen ineens op je pad. Maar ook als je genezen bent verklaard zijn er vragen: kun je afstand nemen van je ziekte en weer volop genieten, of knaagt de angst voor een mogelijke terugkeer? Je wordt onzeker, je belangstelling voor je omgeving verandert, en dat roept dan weer reacties op van familie en vrienden. Je relatie staat onder druk, je voelt je vervreemd van de wereld om je heen, maar ook van je eigen lichaam dat je in de steek heeft gelaten met die verdomde kanker.

 Allemaal vragen over vragen over je ‘identiteit’ als (ex-) kankerpatiënt. Ben je nog  wel dezelfde van vroeger? Accepteer je jezelf nog wel in je nieuwe rol? Hoe verhoud je je nu tegenover je omgeving?

 Het wordt een interactieve bijeenkomst met veel gelegenheid tot het stellen van vragen!

 Voor wie: iedereen die is geraakt (geweest) door kanker, (ex)patiënten en hun naasten. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Begeleiding: Frits Jansen en Joep van Baars. Beiden zijn oud-arts en als vrijwilliger betrokken bij het Marikenhuis.

Aanmelding:   KLIK HIER om u aan te melden. Er zijn geen kosten aan de avond verbonden. 

De informatieflyer kunt u hier downloaden