info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

Agenda

INFORMATIEBIJEENKOMST 'KANKER en WERK'

Donderdag 28 september19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) | Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen | 'Kanker & Werk' | Gratis

Tijdens deze  bijeenkomst over Kanker & Werk zullen we op een interactieve manier in gesprek gaan om informatie te delen, ervaringen uit te wisselen en te reflecteren hoe kanker en werk zich tot elkaar verhouden.

TOELICHTING

Bijna 4% van alle Nederlanders leeft met kanker of heeft in het verleden kanker gehad. Jaarlijks krijgen gemiddeld 40.000 werknemers de diagnose kanker (Kanker en werk, 2017; www.kankerenwerk.nl). Aangezien het voor komen van kanker is gerelateerd aan leeftijd en men in Nederland langer door moet werken, stijgt ook de prevalentie van kankerpatiënten op de werkvloer (IKNL, 2017). Door wetenschappelijke ontwikkelingen en verbetering van de zorg neemt de kans op overleving toe en werken steeds meer mensen door ondanks de diagnose “kanker”. 

Kanker wordt daardoor steeds meer een "chronische ziekte". Wat betekent dit voor mij als patiënt als het gaat om het werkende leven? Kan ik doorwerken in de oude functie? Wil ik wel blijven werken? Welke rol speelt werk eigenlijk voor mij? Krijg ik de kans om door te werken? Wat doe ik als werken niet meer lukt? Met welke wet- en regelgeving moet er rekening gehouden worden? 
Met deze en nog veel meer vragen worden patiënten geconfronteerd, terwijl zij tegelijkertijd te maken hebben met een levensbedreigende ziekte.

Tijdens de bijeenkomst gaan we in gesprek om informatie te delen, ervaringen uit te wisselen en te reflecteren hoe kanker en werk zich tot elkaar verhouden.

Begeleiding: De bijeenkomst wordt begeleid door Katharina Künnen (foto), arbeids- en organisatiepsychologe, vrijwilliger bij het Marikenhuis en ervaringsdeskundige.

Aanmelding: klik HIER om u aan te melden voor de bijeenkomst op 28 september a.s U kunt zich ook aanmelden via het aanmeldformulier dat in het Marikenhuis ligt.