info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

Agenda

MARIKENHUIS GAAT WEER OPEN!

UPDATE 
Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat vanaf 1 juni weer face-to-face contacten mogelijk zijn in het Marikenhuis. Wel nog in beperkte mate en op gepaste afstand. Houdt de website en social media in de gaten voor de mogelijkheden.
HIER  vindt u de spelregels voor een veilig Marikenhuis in tijden van Corona.

Het Marikenhuis ondersteunt u, ook in tijden van Corona!

Tot 1 juni bestaat er nog een verbod op bijeenkomsten, van welke omvang ook. Maar ook tot die tijd kunnen we u ondersteunen. Bekijk het aanbod en schroom niet
om ons te bellen...! 

De mogelijkheden tot ondersteuning op een rij:

1. Telefonische ondersteuning algemeen (luisterend oor en specifieke vragen).

Voor een luisterend oor of beantwoording van vragen bellen met het Marikenhuis op de volgende momenten:  

 • maandag t/m donderdag, ochtend tussen 11.00 en 12.00 u - tel 06-29471415 (vrijwilliger Bianca)
 • maandag t/m donderdag, middag tussen 15.00 en 16.00 u  - tel 06-14061827 (vrijwilliger Lies) 
  PS - Na 1 Juni: middag tussen 14.00 en 15.00 u - tel 06-18797248 (Lilian Stegen) 

Vrijwilligers Bianca en Lies (na 1 juni: Lilian) zullen uw telefoontjes beantwoorden en zo mogelijk uw vragen beantwoorden of de vraag doorgeven aan een andere vrijwilliger die u zal terugbellen. Bent u op zoek naar een bepaalde vrijwilliger die u wilt spreken, zullen zij uw vraag noteren en de betreffende vrijwilliger vragen om u binnen 24 uur terug te bellen voor beantwoording van de vraag of het geven van een luisterend oor

2. Lotgenotencontactgroepen

Huidige deelnemers aan de lotgenotencontactgroepen ((ex)-patiënten, nabestaanden, prostaatkankergroep) worden actief benaderd door hun begeleiders. Zij zullen zeer binnenkort weer starten met bijeenkomsten in kleine groepen.

3. Deelnemers aan het open atelier (donderdagmiddag)

Voorlopig nog geen open atelier in het Marikenhuis. Deelnemers aan deze activiteiten worden actief benaderd door de begeleiders met de vraag hoe het met iedereen gaat.

4. Psychosociale ondersteuning

- Coachen bij kanker: ‘In balans bij kanker’

U kunt de coaches Cora Singh en Ellen Geschiere rechtstreeks mailen. Zij berichten u dan zo spoedig mogelijk voor een telefonische afspraak, zo mogelijk via een beeldverbinding (skype, facetime, zoom etc).

Nu al bestaat de mogelijkheid om op beperkte schaal een wandeling te maken met coach Cora Singh. Uiteraard op gepaste afstand van elkaar! "Er even uit en je verhaal kunnen vertellen, ik luister er graag naar", aldus Cora.

Binnenkort zal ook Ellen beschikbaar zijn voor een wandelgesprek.

- Psychologisch spreekuur

U kunt elke maandagmiddag tussen 13.30 en 15.00 bellen met psychologe Marga Thijssen voor ondersteuning. Ook beeldbellen is mogelijk (facetime, skype)Telefoon Marga: 024 – 3587870 of  06-82902448.

Vanaf 8 juni is het weer mogelijk om indien gewenst een face-to-face afspraak in het Marikenhuis te hebben.
Meer info

- Telefonisch gesprek rond rouw en verlies

Carry Groot is op de 1e en 3e maandag van de maand tussen 13.30 en 15.30 beschikbaar voor een belafspraak, voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of vragen hebben over rouw en verlies. 
U kunt zich hiervoor aanmelden door te bellen met een vrijwilliger van het Marikenhuis. Dat kan elke maandag t/m donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur (vrijwilliger Bianca: 06-29471415) of tussen 15.00-16.00 uur (vrijwilliger Lies: 06-14061827). U geeft uw tijd van voorkeur door en wordt dan op het door u gekozen tijdstip teruggebeld door Carry.
Vanaf juni zal het, onder voorwaarden, weer mogelijk zijn om een afspraak te maken voor een 1-op-1 wandelgesprek (op dinsdag 9 en 23 juni, vanaf 9.30 uur).
Meer info

5. Voeding en leefstijl

Voor telefonische vragen over Kanker en leefstijl belt u naar 06-50590053 (Gina Beijen). Na 1 juni zal Gina weer starten met het spreekuur Kanker en Leefstijl in het Marikenhuis. Tijdstip in overleg met u als gast. Bel Gina voor een afspraak.
Meer info

6. Spelen met Klanken 
Niek Edeling gaat weer starten met de muziek workshop op woensdag 3 en 17 juni. Meer info en aanmelding.

7. Spreekuur Werk & Kanker 
Rob Hartman en Kathy Künnen starten per 1 juni weer met het spreekuur Werk & Kanker in het Marikenhuis. Op afspraak.  Meer info

8. NIEUW - Spreekuur Ondersteuning bij het Medisch Gesprek - Wekelijks op de donderdagmiddag.  Een spreekuur om patiënten voor te bereiden op een medisch gesprek vóór of tijdens de behandeling voor kanker.  Meer info en aanmelding

________

En verder...

 • Voorbereiden op de anderhalve meter economie - Tips van IPSO
 • Voor alle informatie over kanker en Corona gaat u naar kanker.nl/corona
 • Op www.thuisarts.nl vindt u altijd de meest actuele adviezen tegen het coronavirus.
 • Voor een luisterend oor en een goed gesprek per telefoon kunt u dag en nacht (24/7)  gebruik maken van de Luisterlijn https://www.deluisterlijn.nl/.  
  Landelijk telnr: 0900 0767 (lokaal tarief) - Nijmegen e.o. 024-3551100 (lokaal tarief)
 • Voor informatie over het coronavirus en de zorg voor kinderen met een ernstige of chronische aandoening gaat u naar https://kindenzorg.nl/coronavirus/ 
  (De flyer kunt u hier downloaden)
 • U kunt het Marikenhuis met een kleine bijdrage helpen om de Corona-crisis door te komen: klik hier

Twitter | Facebook | LinkedIn

PS - Een muzikale groet van Monique & Niek als een hart onder de riem!