info@marikenhuis.nl
 06 12 53 92 03
Your Cart

Agenda

MARIA HOPMAN: EFFECTEN VAN EEN ACTIEVE LEEFSTIJL BIJ KANKER

Maandag 19 maart 19.30 - 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur, Marikenhuis.  Informatiebijeenkomst over de effecten van een actieve leefstijl, ook bij kanker  |  GRATIS

                       Aanmelden doet u HIER

Prof Maria Hopman is inspanningsfysioloog aan het Radboudumc in Nijmegen. Zij zal ingaan op de (positieve) effecten van een actieve leefstijl op gezondheid, kwaliteit van leven,  progressie van ziekten en ziektebeleving? Gericht op iedereen die is of wordt behandeld voor kanker. 

Maria Hopman doet onderzoek naar de invloed van beweging op gezondheid.  Ze vergelijkt beweegpatronen van verschillende groepen mensen, bijvoorbeeld mensen met kanker. Hopman: "Een actieve leefstijl speelt een grote rol in zowel het voorkomen als afremmen van chronische ziekten. Maar hoeveel moet je dan bewegen? En heeft starten met bewegen op latere leeftijd nog zin? Dit zijn vragen waar wij antwoord op willen krijgen."

Je hoeft geen kanker te hebben of te kunnen hardlopen om aanwezig te mogen zijn op een van onze themabijeenkomsten. Deze avond is voor iedereen toegankelijk. Er is veel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wilt je erbij zijn?  Meld je dan aan